Italtower mobiele lichtmasten

Italtower wordt geproduceerd in Italië. De slogan is Heavy Duty Lighting Towers. Dat is niet voor niets. De mobiele lichtmasten van Italtower zijn robuust, duurzaam en ontwikkeld voor dagelijks intensief gebruik. Een uitgebreide range lichtmasten garandeert altijd de juiste lichtmast voor uw toepassing. Zo levert Italtower brandstofaangedreven lichtmasten, hybride lichtmasten, plug-in lichtmasten en lichtmasten met zonnepanelen. We adviseren u graag voor de juiste lichtmast voor u.

Een mobiele lichtmast kopen. Welke kan ik het beste kiezen?

Diaber is importeur voor de Benelux voor mobiele lichtmasten van het topmerk Italtower. Deze Italiaanse producent maakt al vele jaren een uitgebreide range hoogwaardige mobiele lichtmasten . Als u een mobiele lichtmast wilt kopen is het goed om te weten wat er allemaal mogelijk is. Diverse innovaties hebben in de afgelopen jaren gezorgd voor een aanzienlijke brandstofbesparing. We adviseren u graag voor de juiste lichtmasten voor uw toepassing.

Wanneer een plug-in lichtmast kopen?

Bij beschikbaarheid van een generator of netstroom is een plug-in lichtmast altijd de beste en voordeligste optie. Plug-in lichtmasten zijn zowel verrijdbaar als staande versie leverbaar. De nieuwe generatie LED-lampen op de ItalTower lichtmast verbruiken nauwelijks energie terwijl ze veel licht genereren. Misschien heeft u de ene keer wel- en de andere keer geen beschikbaarheid over stroom. De brandstofaangedreven lichtmasten van Italtower kunnen uitgevoerd worden met een switch mains / generator. Dan heeft u twee in één. De plug-in lichtmasten van Italtower kunnen met zowel een handbediende als hydraulische mast geleverd worden (de verschillen worden hieronder beter beschreven).

Welke brandstofaangedreven lichtmast kan ik het beste kopen?

De brandstofaangedreven lichtmasten van Italtower verbruiken slechts 0,55 liter per uur met een zuinige watergekoelde motor. De aansturing van deze motor gaat met controller. Deze controller kan de mobiele lichtmast zowel in een manuele, als automatische modus zetten. Bij de automatische modus zullen de lampen automatisch uitzetten als het buiten licht wordt en als het donker wordt gaan de lampen weer aan. Deze lampen hebben een perfecte lichtspreiding en zijn los van elkaar in te stellen.

Ik wil een zuinige hybride mobiele lichtmast kopen. Wat zijn de voordelen?

Een normale lichtmast met motor drijft de generator aan. De stroom vanaf de generator gaat naar de lampen.  Met een hybride lichtmast kan het brandstofverbruik verlaagt worden van 0,55 tot 0,15 liter per uur! Het verschil zit hem in het feit dat de stroom vanaf de generator naar een ingebouwde Lithium-batterij gaat. In 3 uur wordt de volledig batterij door de generator opgeladen. Vervolgens heeft u met een volle lithium-batterij maar liefst 11,5 uur verlichting? Dat zorgt voor 7,5 uur verlichting zonder draaiende motor en geluid! Hoe kan dit verschil zo groot zijn? De energieoverdracht tussen een generator en batterij is zeer efficiënt. Alle stroom wordt ‘opgevangen’ door de batterij. Een generator van een normale lichtmast genereert meer stroom dan wordt verbruikt door de zuinige led-lampen. Hierdoor ontstaat verlies.

Hoe werkt een mobiele lichtmast op zonnepanelen?

Vier grote zonnepanelen kunnen overdag enkele grote batterijen opladen. In de nacht kunnen deze de zuinige LED-lampen voorzien van stroom. De nieuwe categorie zonnepanelen kunnen ook opladen zonder al te veel zon. Dat geeft de garantie dat u altijd zeker bent van licht in de nacht. Voor projecten waarbij u langdurig autonome verlichting nodig heeft is een lichtmast met zonnepanelen de perfecte oplossing. Het is wel goed om te realiseren dat de LED-lampen op deze type lichtmast een lagere wattage hebben om een optimale balans te realiseren. Als u zoveel mogelijk autonome verlichting wilt hebben van één lichtmast is een lichtmastaggregaat de beste optie.

Een mobiele lichtmast met handbediende of hydraulische mast?

Een hydraulisch bedienbare mast is de beste optie als de mast regelmatig omhoog en omlaag moet. Ook in de verhuur wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een hydraulische mast. Enerzijds voor gebruiksgemak en anderzijds kunnen derden de mast dan niet bedienen. Door op een knopje te drukken is de hydraulische mast binnen enkele seconden gelift. Een handbediende mast gaat omhoog door het draaien aan een lier. Dit werkt zeer efficiënt en verbruikt geen stroom. De handgreep kan verwijderd worden als de telescopische lichtmast voor langere tijd in gebruik zal zijn.

Advies bij het kopen van een mobiele lichtmast?

Bij Diaber hebben we tientallen jaren ervaring in mobiele lichtmasten. We kennen de praktijk en weten welke lichtmast het beste past bij uw toepassingen. Zoekt u een betaalbare eenvoudig lichtmast, een plug-in lichtmast of een zuinige hybride lichtmast? Met Italtower kunnen we u sowieso de beste lichtmast aanbieden.

We adviseren u graag. Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte? Bel naar +31 (0) 180 418 113 of vul het contactformulier in.