Betonreparatie

Op zoek naar efficiënt gereedschap voor betonreparatie?

Werken met luchtgereedschap heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is de combinatie van een laag gewicht met een hoge productie. Hiermee kunt u heel eenvoudig lagen van beton afhalen, boucharderen en betonrot behandelen.

Het juiste gereedschap voor betonrot.

De naam betonrot doet vermoeden dat het beton rot is. Dat is in bijna alle gevallen niet aan de orde. Het zijn de externe factoren die ervoor zorgen dat beton kan barsten. Vaak is dat de bewapening. De stalen bewapening zorgt voor stevigheid aan het beton. Door vocht kan dit gaan roesten. Het zet dan uit met als gevolg dat het beton gaat barsten. De bescherming van het beton is dan open zodat er nog meer vocht bij de bewapening kan komen. Als dit niet bijtijds aangepakt wordt zal dit proces uiteindelijk alleen maar versnellen. De meest efficiënte manier is om de bewapening helemaal bloot te leggen door alles weg te hakken. Met hakhamers zoals de Breakair CH58 kan je heel precies hakken en daarmee voorkomen dat de bewaping beschadigd word. De stalen bewapening kan dan met een IBIX® straalketel gestraald en behandeld worden. Met het stralen Na deze behandeling kan het beton weer dichtgezet worden.

Gereedschap om een cementdekvloer te verwijderen?

Een cementdekvloer bestaat uit een laag zandcement of anhydriet. Vaak is deze laag een paar centimeters dik. De laag zit bovenop de fundering om electriciteits, waterleidingen etc. in te verwerken. Door betonrot, als de fundering hersteld moet worden of als er vloerverwarming aangelegd moet worden kan het nodig zijn om de cementdekvloer te verwijderen. Welk gereedschap kan je dan het beste gebruiken? Diaber levert hiervoor het juiste persluchtgereedschap. Daarmee heeft u met relatief weinig gewicht een hoge slagkracht zodat de vloer efficiënt verwijderd kan worden. Veel gebruikte hamers hiervoor zijn de BreakAir BH-150V. U heeft daarmee een comfortabele hamer. Met behulp van de juiste breedbeitels en spadebeitels kunt u de cementdekvloer eenvoudig verwijderen zonder de fundering te beschadigen.

Welk gereedschap gebruik je voor het boucharderen van beton?

Boucharderen is het opruwen van beton. Dit gebeurd om esthetische redenen of om hechting te verkrijgen. In beide gevallen is het doel dat het beton een gelijkmatige ruwheid heeft. Diaber levert een uitgebreide range persluchtgereedschap om te boucharderen. Als het beton licht opgeruwd moet worden is een IBIX® straalketel een snelle oplossing. Door middel van een grof en hard straalmiddel zoals garnet of grit kan het beton gelijkmatig opgeruwd worden. Het voordeel van stralen om te boucharderen is de werksnelheid. Als er een hoge ruwheid behaald moet worden is het boucharderen met luchthamers een betere optie. Dit kan op twee manieren. Een bouchardeerhamer of een bouchardeerkop die op een normale pneumatische hamer geplaatst kan worden. De BreakAir hamers zijn hier uitstekend geschikt voor. U kunt met de drukknop zelf het toerental bepalen voor een gelijkmatig resultaat.

Op zoek naar het juiste persluchtgereedschap voor het repareren van beton?

Met meer dan 25 jaar ervaring staan we graag tot uw beschikking. Meer weten? Vul het contactformulier in, bel ons op +31 (0) 180 418 113, mail naar info@diaber.com.