Gevelrenovatie

Wat is het beste luchtgereedschap voor gevelrenovatie?

Voegwerk van gevels moet om de 10 tot 20 jaar vervangen worden. Door smog en vervuiling wordt een gevel vies. Cementsluier kan voor witte vlekken zorgen. Een gevel heeft onderhoud nodig, maar hoe doe je dat. Hoe kan je het renoveren van een gevel zo efficiënt mogelijk doen? Diaber is al vele jaren actief in de gevelrenovatie en levert vooral aan de professional. We denken graag mee. Hieronder alvast wat informatie.

Met welk luchtgereedschap kan je voegen het beste uithakken?

Om snel en zonder beschadiging voegen uit te hakken zijn er drie zaken heel belangrijk. De werksnelheid, het niet beschadigen van stenen en werkcomfort. Met persluchtgereedschap heb je een combinatie van een lichtgewicht hamer en een hoge werksnelheid. Met voegenbikhamers zoals de Spytze MD16 en de Atlas Copco RRC13 heb je een directe trilling. Hierdoor is de lichamelijke belasting en het risico op beschadiging aan de stenen minimaal. Voor hardere en dikkere voegen zijn de MD20, de FK102.4 en FK2 ideale en onderhoudsarme hamers.

Wanneer kan je beter hakken en wanneer voegen slijpen?

Als het mogelijk is om het voegwerk uit te hakken heeft dit altijd de voorkeur. Het werkt sneller en heeft doorgaans een lagere kostprijs. Soms kan het voegwerk zo hard of dun zijn dat uithakken lastig wordt. De kans op beschadiging van de stenen nemen toe en de voegenhamer ‘stuitert’ meer op het voegwerk als dat het efficiënt verwijderd wordt. In dat geval is het uitslijpen van voegwerk aan te bevelen. Met dunne of dikkere diamantschijven kan je dan het beste resultaat behalen. De voegenschijven van Diaber hebben een uitzonderlijk hoge kwaliteit, slijpen snel en gaan lang mee. Voor de stootvoegen leveren we diamantschijven.

Welke compressor is het beste geschikt?

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Werk je alleen en hak je alleen voegen uit en verricht je geen straalwerk? Dan is de IB2 compressor een prachtige oplossing. Als je met meerdere personen werkt heb je een grotere compressor nodig. Doe je zowel hak- als straalwerk? Dan zijn de compressoren van Rotair een perfecte oplossing. Zowel kleine- als grotere compressoren en zowel mobiele als staande compressoren zijn leverbaar. Het gebruik van een ingebouwde of losse nakoeler is te adviseren wanneer je het hele jaar door wilt hakken en stralen.

Advies over het juiste gereedschap voor gevelonderhoud?

Met meer dan 25 jaar ervaring staan we graag tot uw beschikking voor een vrijblijvend advies en/ of een offerte. Meer weten? Vul het contactformulier in, bel ons op +31 (0) 180 418 113 of mail naar info@diaber.com