Mobile Light

Een mobiele lichtmast kopen. Waar moet ik op letten?

Diaber levert mobiele lichtmasten van het topmerk Italtower. Deze Italiaanse producent maakt al vele jaren hoogwaardige mobiele lichtmast. Als u een mobiele lichtmast wilt kopen is het goed om te weten wat er op de markt te krijgen is. In onderstaande tekst worden de mogelijkheden besproken. We willen u de verschillen uitleggen tussen plug-in lichtmasten, welke type brandstofaangedreven lichtmasten er zijn en of een mobiele lichtmast met zonnepanelen een optie voor u is.

Wanneer kan ik het beste een plug-in lichtmast kopen?

Als u altijd de beschikbaarheid heeft over stroom, is een plug-in lichtmast de beste optie. Deze zijn zowel leverbaar in handmatig verrijdbare uitvoering alswel in stationaire uitvoering. U kunt deze zowel op netstroom als een mobiele (hybride) generator aansluiten. Dankzij de LED-technologie verbruiken plug-in lichtmasten nauwelijks energie terwijl ze heel veel licht genereren. Als u soms wel en soms geen beschikbaarheid heeft over netstroom is een brandstofaangedreven lichtmast met een switch (netstroom/generator) een goede optie. U heeft dan twee in één.  De plug-in lichtmasten van Italtower kunnen zowel met handbediende als hydraulische mast geleverd worden (zie onderstaande paragraaf voor het verschil).

Welke type brandstofaangedreven lichtmasten kan ik het beste kopen?

De nieuwe generatie brandstofaangedreven lichtmasten van Italtower verbruiken slechts 0,55 liter per uur dankzij een zuinige watergekoelde 2-cilinder motor. Deze motor wordt aangestuurd door een controller. Middels deze controller kunt u de mobiele lichtmast zowel in manuele modus als automatische modus zetten. Met de automatische modus zal de verlichting automatisch uitgaan als het licht wordt en aangaan als het donker wordt. Wanneer u kiest voor maximale verlichting van 6x 320 Watt wordt de lichtmast standaard geleverd met automatisch instelbare lampen. Op die manier heeft u de perfecte mobiele verlichting voor uw project. Naast de standaard brandstofaangedreven lichtmasten levert Italtower ook Hybride lichtmasten. In volgende paragraaf meer hierover.

Ik wil een hybride mobiele lichtmast kopen. Hoe werkt het?

Een normale brandstofaangedreven lichtmast is een motor die een generator aandrijft. De volledige stroom van de generator gaat naar de LED-verlichting. Dankzij een zuinige Yanmar motor is het verbruik slechts 0,55 liter per uur. Als u een hybride lichtmast koopt kunt u het brandstofverbruik verlagen naar slechts 0,15 liter per uur! Hoe werkt dit? Bij een hybride lichtmast drijf een motor een generator aan. Alle stroom van de generator gaat naar een lithium batterij. In 3 uur tijd laadt de generator de batterij op. Vervolgens heeft u maar liefst 11,5 uur verlichting op een volle batterij! Hoe kan dit verschil zo groot zijn? De energieoverdracht tussen een generator en batterij is de meest efficiënte. Een generator van een normale lichtmast genereert in de praktijk altijd meer stroom dan wordt verbruikt door de zuinige led-lampen. Hierdoor ontstaat verlies. Dit wordt bij een hybride lichtmast voorkomen.

Hoe werkt een mobiele lichtmast op zonnepanelen?

Met de Italtower Full Solar wordt gebruik gemaakt van 4 hoogwaardige zonnepanelen. Deze laden de ingebouwde batterij op die vervolgens stroom levert aan de mobiele lichtmasten. Dankzij dit systeem bent u niet afhankelijk van een motor of generator. Juist voor projecten waarbij u langdurig autonome verlichting nodig heeft is deze lichtmast met zonnepanelen de perfecte oplossing. Het is goed om op te merken dat de LED-lampen een lager wattage hebben als de standaard brandstof-aangedreven lichtmasten. Als u maximale verlichting nodig heeft van één mobiele lichtmast is deze lichtmast met zonnepanelen minder geschikt.

Welke bediening is er mogelijk bij een telescopische mobiele lichtmast?

U kunt zowel kiezen uit een hydraulische als een handbediende mast. Wanneer de mast regelmatig naar boven en naar beneden moet en wanneer u niet wilt dat derden de mast kunnen bedienen, is een hydraulische mast de beste optie. De mast is binnen enkele seconden door middel van het bedienen van een knopje gelift. Een handmatig bedienbare lichtmast gaat omhoog door het draaien aan een lier. Dit werkt zeer efficiënt en verbruikt geen stroom. Eventueel kunt u de handgreep van de lief verwijderen als de telescopische lichtmast voor langere tijd omhoog zal staan.

Meer weten over het kopen van een mobiele lichtmast?

Bij Diaber zijn we al vele jaren actief in mobiele lichtmasten. We kennen de praktijk en weten wat de beste lichtmast is voor uw project. Zoekt u een betaalbare eenvoudige lichtmast kopen? Wilt u een enerziezuinige hybride lichtmast kopen of liever een plug-in lichtmast? Met de uitgebreide range lichtmasten van Italtower heeft u altijd de juiste lichtmast voor uw toepassing.

We adviseren u graag. Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte? Bel naar +31 (0) 180 418 113, mail naar info@diaber.com of vul het contactformulier in.