Mobile Power

Een hybride generator, aggregaat of mobiele batterypack kopen?

Minder brandstof verbruiken, geen CO²-uistoot, kosten besparen, geen stank of geluid. Het zijn allemaal termen die veel gebruikt worden. Maar hoe gaat dit dan in de praktijk? Je hebt toch voldoende vermogen nodig om je werk te kunnen doen? Allemaal vragen die heel relevant zijn. Jarenlang werkten we met traditionele dieselcompressoren en die voldeden prima. Brandstofkosten en geluid horen er gewoon bij. Toch?

De laatste decennia is er een trend gaande om kritischer te kijken naar brandstofverbruik en CO² uitstoot. Ook bij Polar Energy is die vraag gesteld. Het antwoord is JA! Hieronder willen we de nieuwste ontwikkelingen met u delen. Ontwikkelen die een combinatie vormen tussen productiviteit en brandstofbesparing.

Hoe werkt een hybride generator of groene aggregaat?

Een normale aggregaat heeft een motor en generator. De motor draait de generator aan die stroom levert. De motor draait, ongeacht de stroomafname. Bij een lage stroomafname staat er dus nog steeds een grote motor te draaien met alle brandstofkosten van dien. Bij een hybride generator wordt er veel efficiënter omgegaan met stroomverbruik. Een motor draait de generator aan. De stroom van deze generator gaan naar een batterij en als de batterij vol is gaat de motor automatisch uit. Bij een laag brandstofverbruik kan het voorkomen dat de motor urenlang niet hoeft te draaien. Als de batterijen leeg zijn gaat de motor automatisch weer aan. De batterijen zijn ook eenvoudig vanuit netstroom op te laden. Het innovatieve systeem van een hybride generator zorgt ervoor dat alle gegenereerde energie in de batterijen komt zonder verlies zoals bij een traditionele generator. Een groene aggregaat maakt handig gebruik van slimme electronica en kijkt voortdurend naar de stroomafname. Als er veel stroom nodig is zal de generator aan gaan om te ondersteunen. Dit voorkomt een te snelle ontlading van de batterijen en vergroot de levensduur. Afhankelijk van het aantal dal-uren kan het brandstofverbruik tot maar liefst 70% gereduceerd worden door een hybride generator.

Hoe werkt een mobiele batterij, accupack of batterypack?

Een hybride generator zal nog altijd uitstoot genereren. Er zijn steden in Nederland waar al geen dieselmotoren meer ogen draaien. In dat geval is een mobiele batterij een perfecte oplossing. Deze mobiele energievoorziening kan opgeladen worden door het netstroom en/ of zonnepanelen.  Mobiele accupacks worden steeds verder doorontwikkeld. Polar Energy geeft maar liefst 10 jaar garantie op de batterypack. Het aantal cycli van de lithium-batterijen is inmiddels meer dan 4000! Met slimme software wordt de mobiele batterij voortdurend in de gaten gehouden. Als de batterijstand op 25% staat zal er automatisch een melding gestuurd worden naar de gebruiker middels sms, email of pushbericht. Bij 20% en bij 15% zal er opnieuw een melding gedaan worden. Als de batterijstand op 10% komt zal deze mobiele stroomvoorziening zichzelf automatisch uitschakelen. Door de geringe zelfontlading heeft u dan nog een maand om deze op te laden. Dankzij het gebruik van MG-batterijen is de kans op beschadiging van de lithium batterijen nihil. Niet voor niets kan er dan ook 10 jaar garantie gegeven worden. Een energie-opslagsysteem heeft diverse andere beveiligingen zodat iedereen hiermee kan werken.

Mobiele batterij + traditionele generator = hybride aggregaat

De mobiele batterijen van Polar Energy kunnen ook op een generator aangesloten worden. Het besturingssysteem van de batterypack zal de generator aansturen middels de controller van de aggregaat. Daarmee heeft u een hybride generator. De werking is dan ook volledig zoals bovenstaande is beschreven. Als u al een aggregaat heeft kunt u door het kopen van een batterypack heeft u dus twee in één!

Kan iedereen met een mobiele powerpack of hybride generator werken?

Ja, na jarenlange ontwikkeling, slimme software en het gebruik van alleen de beste componenten kan iedereen met een mobiele batterypack of hybride aggregaat werken. Wilt u een mobiele accupack of hybride generator kopen? Dan wordt deze aangesloten op ons systeem. Daarmee kunnen we altijd van afstand meekijken (als u dit wenst) en u adviseren in optimaal gebruik. Op basis van uw wensen maken we graag een berekening voor u, of helpen we u daarbij zodat u bij ieder project de hoogste brandstof- en CO² besparing kunt realiseren.

Kan ik een investering van een mobiele stroomvoorziening of hybride aggregaat gemakkelijk terugverdienen?

De overheid en daarmee ook opdrachtgevers leggen allerlei eisen neer om de CO² uitstoot te beperken. Dit brengt voor u hogere investeringen met zich mee. Is dat nog wel terug te verdienen? Kan de investering beperkt worden? Het antwoord is ja. Hieronder enkele feiten op een rijtje.

  • U kunt subsidie krijgen. Klik hier voor meer informatie. U kunt tot 30% subsidie krijgen op het verschil tussen een traditionele generator en een hybride generator of batterypack.
  • De brandstofbesparing kan oplopen tot maar liefst 90%. Uiteindelijk vormt deze besparing een aanzienlijk bedrag per dag/ maand/ jaar.
  • Doordat de motor minder draait heeft u minder onderhoudskosten en olieverbruik
  • Logistieke kosten worden bespaart doordat u minder brandstof nodig heeft.
  • Zonnepanelen zorgen voor gratis stroom voor uw project. Het is wel goed om te weten dat de invloed van zonnepanelen beperkt is op het geheel.

We begrijpen dat er nog veel meer vragen kunnen zijn over hybride generatoren en batterypacks. We staan graag tot uw beschikking voor een deskundig advies en een offerte op maat. Meer weten? Bel +31 (0) 180 418 113, mail ons op info@diaber.com of vul het contactformulier in.