Stofvrij werken

Een professionele en compacte straalketel kopen?

De IBIX® straalketel is een gepatenteerde straalmachine voor zeer veel uiteenlopende toepassingen. De IBIX® straalketel wordt ook veel ingezet voor het luchtgommen. Het wordt dan ook wel een luchtgommachine genoemd. Graag helpen we u om de juiste keuze te maken voor een zandstraalketel die bij u past. Met een IBIX® straalketel kunt u veel uiteenlopende werkzaamheden verrichten zoals gevelreiniging, ontroesten, luchtgommen van meubels en trappen, verwijderen antifouling verf, graffiti verwijderen, sodastralen en nog veel meer.

Hobbymatige of professionele zandstraalmachine?

Er zijn twee type straalmachines:

Professionale straalketels > Ontwikkeld voor dagelijks intensief gebruikt. Hier is rekening mee gehouden bij de keuze van materialen. Nozzles zijn gemaakt van Wolframstaal de straalslang is van professionele kwaliteit. Ook de resultaten van het stralen zijn beter en preciezer. Dit heeft te maken met een instelbare werkdruk en materiaaltoevoer. Dit zorgt voor een gelijkmatige flow van de straalkorrels. Wilt u een professionele straalketel kopen? Dan is de IBIX® de juiste oplossing. Niet voor niets geven we 5 jaar garantie op deze straalketel.

 Hobbymatige zandstraalmachine > Hobbymatige straalketels zijn voordelig in de aanschaf en komen gemiddeld op € 200,- uit. Voor een particulier die een paar keer per jaar bijvoorbeeld een onderdeel wil stralen kan hier een prima oplossing mee hebben. Wel is het goed om te weten dat de nozzles heel snel uitslijten, dat er regelmatig onderdelen vervangen moeten worden en dat de resultaten minder zullen zijn. Alle waar naar zijn geld. Intensief stralen met een hobbymatige straalketel is niet aan te bevelen. Al snel worden de kosten voor slijtonderdelen te hoog. In dat geval is een professionele straalketel uiteindelijk voordeliger.

Luchtgommen of zandstralen?

Zandstralen is al een oude techniek en ideaal geschikt voor het ontroesten van staal. Vaak zijn het hobbymatige ketels of grote stalen straalunits waarmee gezandstraald wordt. Met hoge druk worden scherpe korrels op een ondergrond gestraald. Luchtgommen is een doorontwikkeling op zandstralen. Met een luchtgominstallatie kunt u fijne straalmiddelen verwerken, conische nozzles gebruiken en de werkdruk traploos instellen. Uit het pistool komt een mooie egale stroom van straalmiddelen. Met een lichtgewicht pistool kunt u een draaiende beweging maken of gebruik maken van een Helix pistool. De combinatie van deze factoren zorgen voor een fantastisch resultaat.

Alleen een straalketel of een hele zandstraalinstallatie?

Voor het stralen en luchtgommen heeft u een compressor nodig. Afhankelijk van de gewenste werksnelheid en de toepassingen kunt u al met een 230 Volt compressor werken. Voor grotere objecten zoals gevelreiniging en het luchtgommen van trappen is een grotere compressor nodig zoals een 380 volt of brandstof-aangedreven compressor. We adviseren u graag met het juiste zandstraalsysteem voor uw toepassing.

 Welke IBIX® luchtgominstallatie kan ik het beste gebruiken voor luchtgommen?

Wanneer u zo nu en dan kleinere meubeltjes wilt luchtgommen is de Ibix 9 basic al meer als voldoende. Wanneer u dit op grotere schaal wilt doen is de Ibix 25p HD de beste optie. E.e.a. Is afhankelijk van hoe intensief u wilt luchtgommen. We adviseren u graag voor een vrijblijvend advies. Meer weten? Bel ons op +31 (0) 180 418 113, mail naar info@ibix.nl of kijk op www.ibix.nl