Mobile Air

Alles weten over perslucht? Hieronder de meest gestelde vragen:

Wat heb je nodig om op perslucht te kunnen werken?

Perslucht bestaat uit componenten. Een compressor, persluchtslang en persluchtgereedschap. Als je mobiel werkt zal je vaak voor een diesel- of benzinecompressor werken. Als je vanuit één locatie werkt kies je voor een elektrische compressor. Persluchtslang is leverbaar in verschillende diktes en materialen. Dit heeft te maken met de soepelheid. Vaak wordt er te dikke luchtslang gebruikt.

Welke mobiele of verrijdbare compressor kan ik het beste kopen?

Je hebt de keuze uit een mobiele compressor op elektriciteit of op brandstof. Voor een kleine persluchthamer hebben we een kleine schroefcompressor op 230 Volt. Als je meer lucht nodig hebt kan je met 230 Volt niet meer uit de voeten. Bij 380 volt kan de MDVN 34E een perfecte optie zijn. Helaas is er niet altijd 380 volt voorhanden en moet je autonoom kunnen werken. Dit kan met een compressor op benzine of diesel. Dieselcompressoren leveren we in een range van 2,5 m³ tot 8 m³ voor kleinere hakhamers tot grote straalketels. Nieuw in ons assortiment is de MDVN 32B. Een verrijdbare benzinecompressor. Als je al in het bezit bent van een aanhanger of als je een brandstof aangedreven compressor in een bedrijfsauto wilt plaatsen is de VRK (benzine) of Gommair (diesel) de perfecte en compacte optie.

Waarom een hakhamer, sloophamer of breekhamer op lucht kopen?

Wanneer je een hakhamer, sloophamer of breekhamer wilt gebruiken heb je de keuze uit elektriciteit en perslucht. Beide hebben voor- en nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Voordelen perslucht hamers:

  • Hoge productiviteit
  • Minder storingsgevoelig
  • Robuuster en schokbestendiger
  • Compacter
  • In de meeste gevallen goedkoper in aanschaf

Nadelen perslucht hamers

  • Altijd een compressor nodig
  • Heeft smering en af en toe onderhoud nodig

Wanneer je langer achtereen een hak- of sloophamer zal gebruiken, is een hakhamer op perslucht aan te bevelen. Bij korte kleine klusjes met in alle gevallen de beschikbaarheid over elektriciteit kan een elektrische hamer een betere optie zijn.

Welke (professionele) straalketel kan ik het beste kopen?

Er zijn twee type straalketels. Hobbymatige en professionele straalketels. Als je een paar keer per jaar een onderdeeltje wilt stralen heb je met een hobbymatige ketel een prima optie. Als je daar intensiever mee gaat stralen zal je veel kosten hebben aan slijtonderdelen zoals nozzles etc. Als je meubels wilt stralen (luchtgommen) en zeer precies wilt stralen is een professionele ketel beter. Je hebt nauwelijks slijtage door hoogwaardigere onderdelen en je kan alles zeer precies afstellen. Een IBIX® straalketel is een professionele straalketel en de perfecte machine voor het luchtgommen. Deze hebben we in verschillende varianten. Meer informatie is te vinden op www.ibix.nl. We adviseren je graag voor de juiste ketel.

Welke toebehoren kunnen jullie leveren?

Diaber levert een uitgebreide range toebehoren. Hierbij valt te denken aan de bekende Spytze widiabeitels. Deze beitels zijn voorzien van widiatanden om het voegwerk zonder beschadiging te kunnen verwijderen. Deze hebben we in allerlei insteekmaken zoals Atlas Copco, Duss, SDS+, SDS-Max, Ingersoll Rand, Red Rooster, FK en nog veel meer andere typen. Daarnaast leveren we een uitgebreid assortiment aan bouchardeerblokken, boorkronen en boorstangen.

We adviseren u graag voor het beste persluchtgereedschap voor uw project.  Meer weten? Mail naar info@diaber.com, bel naar +31 (0) 180 418 113 of vul het contactformulier in.