Beitels en toebehoren

Welke beitels zijn het beste om voegen uit te hakken?

De Spytze widiabeitels zijn hiervoor de beste optie. Deze voegbeitels zijn voorzien van widiatanden. Deze verpulveren het voegwerk. Hierdoor kunt u zeer precies voegen uithakken zonder de stenen te beschadigen. De widiatanden zijn ook zeer geschikt om hard voegwerk te verwijderen. De Spytze voegenbeitels zijn geslepen uit één stuk staal. Hierdoor blijft (in tegenstelling tot gegoten widiabeitels) de natuurlijke elasticiteit van staal behouden en is de kans op breuk minder. De Spytze voegenbeitels zijn leverbaar in 4, 6 en 7 mm. en hebben insteekmaten voor zowel pneumatische voegenhamers zoals de Spytze MD16, Atlas Copco RRC13, FK102.4 en Spytze MD20 als elektrische hamers met een SDS+, SDS-Max en Duss insteek. Voor zeer zacht voegwerk is een vlakbeitel een prima optie. Deze zijn leverbaar in diverse breedtes bij Diaber.

Wat is de beste diamant voegenschijf om voegen uit te slijpen?

Zonder enige arrogantie kunnen we vermelden dat de Diaber voegenschijf de allerbeste is. Het slijpt niet alleen snel, maar heeft ook een zeer lange levensduur. Bijna alle gebruikers zijn het er over eens. Als je eenmaal met de Diaber diamantschijf voegen uitslijpt wil je niet anders meer. Diaber levert ook diamantschijven voor universele toepassingen en het slijpen van beton en asfalt.

Wat zijn de beste beitels voor hak- en sloophamers?

Dit is afhankelijk van het werk. Voor het afbikken van tegels kunt u het beste een breedbeitel gebruiken. Hierdoor kunt u een optimale werksnelheid behalen. Een gebogen beitel kan het werkcomfort enorm verhogen bij het afbikken van lagen. Voor sloop- en breekwerk worden vaak punt- en vlakbeitels gebruikt. Ook de lengte van de beitels is belangrijk. Bij een korte beitel kiest u voor optimaal grip en controle. Voor hardere ondergronden kan dit een prima oplossing zijn. Wanneer de ondergrond wat poreuzer is kan het een veilige oplossing zijn om voor een iets langere beitel te kiezen.

Is de kwaliteit van een beitel belangrijk?

Absoluut! Beitels krijgen veel te verduren. Plotselinge breuk kan dan ook tot onveilige situaties leiden. Diaber werkt intensief samen met de Duitse fabriek Solida. Het geeft u de zekerheid dat u niet alleen veilig kunt werken, maar ook langdurig met één beitel kunt hakken. Dankzij het unieke smeed-procedé heeft u met Solida de optimale prijs/ kwaliteitverhouding.

Hoe werkt boucharderen?

Boucharderen is het opruwen van beton om hechting te verkrijgen of voor visuele redenen. Met een vierkante of ronde Spytze bouchardeerblok ruwt u zeer effectief beton op. Ook voor het verwijderen van cementlagen heeft u met deze bouchardeerkop de juiste optie. Deze bouchardeerblokken kunt u eenvoudig in een hakhamer plaatsen. Diaber levert ook een specifieke bouchardeerhamer met 3 koppen. Deze hamer is ook ideaal voor het verwijderen van dikke roestlagen.

Meer weten over beitels en toebehoren? Bel ons op +31 (0) 180 418 113 of vul het contactformulier in.