IBIX

De professionele IBIX® straalketel / machine voor luchtgommen

Een IBIX® koop je voor het leven. Niet voor niets geven we 5 jaar garantie. Daarme is lang niet alles gezegd. Deze straalketel is volledig uit aluminium vervaardigd en heeft een lichtgewicht straalslang en pistool. Door de perfecte afstelling van de materiaaltoevoer en werkdruk kan je met deze straalmachine perfect luchtgommen. Meer weten over de IBIX® straalketel? Kijk op www.ibix.nl 

Waarom een IBIX® straalketel kopen?

De IBIX® straalketel is compacte en ontwikkeld voor professioneel gebruik. Deze luchtgom machine wordt gebruikt voor veel uiteenlopende toepassingen zoals:

 • Luchtgommen van hout zoals meubels, trappen en keukens
 • Ontroesten
 • Gevelreiniging
 • Graffiti verwijderen
 • Verwijderen van antifouling verf (jachtonderhoud).

Deze luchtgommachine heeft veel voordelen ten opzicht van traditionale straalketels.

 • Lichtgewicht gepatenteerde aluminium straalketel
 • Compact
 • Lichtgewicht straalslang en ergonomisch pistool
 • Werkdruk en materiaaltoevoer traploos instelbaar
 • Éénvoudig door één persoon te verplaatsen en in- en uit te laden.
 • Maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie!

Wat is het verschil van een IBIX® straalmachine met een hobbymatige ketel.

De IBIX® is een professionele straalketel en onntwikkeld voor dagelijks intensief gebruikt. Het verschil zit hem in de gekozen materialen. Hier is rekening mee gehouden bij de keuze van materialen. Zo zijn de nozzle gemaakt van wolframstaal en de straalslang is dikwandig en gaat lang mee.  Het werkresultaat van een IBIX® luchtgomketel is ook stukken beter dan een hobbymatige ketel. Daardoor kan je ook luchtgommen met een IBIX®. Het verschil zit hem onder andere in een instelbare werkdruk en materiaaltoevoer. Dit zorgt voor een gelijkmatige flow van de straalkorrels. Wilt je een professionele straalketel kopen? Dan is een IBIX® de juiste oplossing.

Een hobbymatige zandstraalmachine koop je gemiddeld voor rond de € 200,- Alle waar naar zijn geld. Als je als particulier af en toe iets wilt stralen, kan dit een prima oplossing zijn. Je zal wel te maken krijgen met nozzles die heel snel uitslijten en allerlei andere slijtonderdelen. Heel precies stralen lukt minder met een hobbymatige zandstraalketel.

Welke compressor heb ik nodig voor een IBIX® luchtgom-machine?

Dit is afhankelijk van de gewenste werksnelheid. Voor het luchtgommen van meubels kan je met een 230V compressor al uit de voeten. Als je  intensiever gaat stralen en een hogere werksnelheid wilt behalen is een 380 volt compressor of brandstofaangedreven compressor beter. E.e.a. hangt ook af van het feit of je mobiel- of op één locatie zal werken. We bieden een hele range compressoren aan en adviseren je graag in de juist configuratie.

Welke straalmiddelen kan ik gebruiken in de IBIX® straalketel?

Je kan alle soorten straalmiddelen verwerken in de IBIX® straalketel. Er zijn ca. 30 soorten straalmiddelen die allemaal meerdere toepassingen hebben. Tegelijkertijd kan je met sommige straalmiddelen zoals ReGlass of GMA Garnet heel veel uiteenlopende werkzaamheden stralen / luchtgommen. We adviseren je graag in het juiste straalmiddel! Meer informatie over de straalmiddelen kan je vinden op www.diaberminerals.nl 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende demonstratie? Mail naar info@ibix.nl of vul het contactformulier in.